ScapeRoom a la Formació Professional

Comments are off.

Autor/s: Meritxell Notari Llorens

Institut La Romànica. Barberà del Vallès

Tipus de bona pràctica: Eina / metodologia 

Descripció

El ScapeRoom aplicat a la docència és una eina utilitzada en educació i que en els darrers anys ha vist incrementat el seu ús en els diferents àmbits educatius però, a la Formació Professional es pot utilitzar? La resposta es sí.

En aquesta experiència s’ha realitzat una aproximació amb recursos bàsics i una implementació amb els alumnes del CFGS de Fabricació de productes farmacèutics, biotecnològics i afins, en el Mòdul Professional de Principis de Biotecnologia.

Aquesta implementació, va acompanyada d’un anàlisi preliminar dels resultats obtinguts pels alumnes. Aquests resultats analitzats, son entre el grup objecte d’estudi i el grup control.

Amb aquesta finalitat, es realitza un test pre-ScapeRoom i post- ScapeRoom a ambdós grups, posteriorment es categoritzen els resultats dels tests i es realitza un anàlisi estadístic comparatiu intra-grup i inter-grup.

Quina és la finalitat?

Realitzar un aprenentatge significatiu de conceptes bàsics en la biologia molecular i biotecnologia. Refermar els coneixements adquirits.

Competències que treballa

Competència comunicativa, competència cognitiva, habilitats interpersonals i habilitats d’organització

A qui va dirigit?

FP Grau Superior.

Accedeix als materials