Proyecto UPC – ProvenWEB

Comments are off.

Autors: Miguel Valero, Isabel Miralvés, David Vera, Miquel Àngel Amorós, Mercedes Castellón. Susana Àvila

Centre educatiu: Institut Provençana

Tipus de bona pràctica: Metodologies actives

Descripció

Col·laboració internivells entre l’alumnat de l’assignatura de Sistemes Operatius d’Enginyeria de Telecomunicacions i Aeroespacial de la Universitat Politècnica de Catalunya amb l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web de l’Institut Provençana.

A qui va dirigit?

  • Alumnat de l’assignatura de Sistemes Operatius d’Enginyeria de Telecomunicacions i Aeroespacial de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Castelldefels.
  • Alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web de l’Institut Provençana a l’Hospitalet de Llobregat.
  • Professorat 

Competències que treballa

Experiència amb un client real per desenvolupar una web. Per tant, es treballa l’autonomia, la comunicació, la motivació per una feina de qualitat, planificació, organització i gestió del temps…

Quina és la finalitat?

Posar en pràctica en un cas real les seves capacitats tècniques adquirides durant el curs i desenvolupar les competències d’un professional de la programació web.

Descripció detallada

Amb l’objectiu de treballar les competències abans detallades, aquesta bona pràctica ha posat en contacte alumnat de la UPC amb l’alumnat d’un Institut de Secundària d’FP. 

Mentre que l’alumnat de la Universitat està desenvolupant un videojoc en xarxa a través d’un projecte de l’assignatura de Sistemes Operatius, els i les alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior ajuden a la seva difusió mitjançant la creació d’una pàgina web per videojoc. La creació d’aquestes webs reals per a un client real, ha fet que des de l’institut Provençana hagin col·laborat 4 mòduls de segon curs de Desenvolupament Web: M05 (Entorns de Desenvolupament), M07(Desenvolupament Web en entorn servidor), M08 (Desplegament d’aplicacions web) i M09 (Disseny d’interfícies web).