Què és ImpulsFP?

És la unitat d’innovació de la subdirecció General de programes i projectes de la Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial que cerca impulsar els estudis professionalitzadors a través de cinc programes: ActivaFP, Catskills , EmprènFP, OrientaFP i InnovaFP. Aquests programes, cerquen la innovació en diferents àmbits, per ajudar a donar valor afegit a l'estudiant com a professional.

Foment de l’emprenedoria i la proactivitat de l’alumnat per tal de construir un ecosistema dinàmic i de valor social i econòmic a Catalunya. 

Desplegaments d’accions de foment de la innovació, per establir vincles entre centres educatius i empreses, per afavorir la creació de projectes empresarials reals de valor mutu  

Impuls a la innovació i millora en l’orientació professional i acadèmica de l’alumnat de formació professional, per tal d’eliminar l’abandonament prematur i l’assoliment dels objectius del Departament d’Educació.

Impuls a l’ús de les metodologies actives d’aprenenatge per tal que l’alumnat d’FP assoleixi les competències tècniques i capacitats clau previstes als títols d’FP, actualitzades permanentment a les necessitats de l’entorn socioeconòmic.

El campionat de Catalunya de formació professional, que es celebra cada dos anys i que permet mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen.

#IMPULSFP
La nova formació professional,
una aposta de futur
#ORGULLFP
Joan Roca, el Celler de Can Roca,
l’origen del èxit en l’FP
#ORGULLFP
Patricia Marcos ens explica que va suposar per ella l’FP

BONES PRÀCTIQUES

Aquí podeu consultar les bones pràctiques de diferents professors de tot el territori, organitzades per programa: ActivaFP, Catskills, EmprènFP, InnovaFP i OrientaFP; i per temàtica.

Projectes finalistes de la VIII Mostra d'Emprenedoria i la 1a Mostra d'ImpulsFP

Aquesta mostra inclou la VIII Mostra de projectes emprenedors, que representa la final catalana de projectes d’emprenedoria de l’FP premiats per entitats locals d’arreu del territori en el curs 2018-19. En aquesta convocatòria han participat 43 projectes guardonats per les entitats locals, dels quals són finalistes 15. Les entitats participants són: Global lleida- SSTT’s Lleida (Emprenedoria Escolar a Lleida E2), Fundació BCN FP, L’Hospitalet (El Gornal), SSTT’s Terres Ebre, SSTT’s Girona, Ajuntament Manresa, Ajuntament de Terrassa-Consell de la Formació Professional, Girona Empren.

Projectes innovadors

Aquests projectes són els 5 finalistes del projectes d‘innovaFP que s’han dut a terme durant el curs 2019-2020. Durant la mostra els 5 projectes finalistes presentaran el seu projecte i un d’ells tindrà un reconeixement molt especial